Jogi szakfordítás Mosonmagyaróvár

Milyen esetekben kellhet jogi szakfordítás?

Megbízható és diszkrét partnere vagyok, ha jogi szakfordítás Mosonmagyaróvár és vonzáskörzetében érdekli! Engem ugyanúgy köt a titoktartási kötelezettség, mint az ügyvédeket, jogászokat vagy orvosokat.

Több, mint 12 éves fordítói tapasztalattal rendelkezem  a jogi szakfordítás területén: peres dokumentációk, levelezések fordításában, képviseltem tolmácsként cégeket Németországban és Ausztriában egyaránt bíróság előtt. 

Tekintettel arra, hogy már képzésem során az EU-s jogi fordítói és tolmács specializációt elvégeztem, biztos kezekben tudhatja kényes ügyeit. 

Minden részletre kiterjedő ismertetővel látom el Önt, mielőtt meghozná döntését, mert egy jogi ügy közismerten hosszabb időt is igénybe vehet, így előfordulhat, hogy munkakapcsolatunk hosszabb ideig fennáll.

A büntetőügyvédek a legjobbat feltételezik rossz emberekről, a válóperes ügyvédek pedig a legrosszabbat jó emberekről.

Hivatalos jogi szakfordításra van szüksége?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fordító- és Tolmácsképző Tanszékén szerzett fordító-tolmács MSc. diplomámmal hivatalos fordítás szakfordítás készítésére van lehetőségem. Ezt követően számos esetben vették igénybe szolgáltatásaimat jogi szakfordítás Mosonmagyaróvár és vonzáskörzetében.

Fontos különbséget tenni a hiteles és a (jogi szempontból egyébként nem létező, de a köznyelvben elterjedt) hivatalos fordítás között.

Amennyiben Ön hivatalos szöveg fordításával bíz meg engem, akkot Ön pecséttel és aláírással ellátott, záradékolt fordítást kap, amelyet hivatalos fordításként elfogadnak.

Fontos! A 7/1986. (VI. 26.) IM rendelet értelmében hiteles fordítás készítésére, fordítások hitelesítésére Magyarországon kizárólag az OFFI jogosult. Ezért fontos, hogy hivatalos dokumentumok fordítása előtt tisztázza az illetékes hatósággal, hogy “hivatalos, fordító általi fordításra” vagy “hiteles fordításra” van-e szüksége!

Tapasztalataim azt mutatják, hogy hiteles fordításra inkább magyarországi ügyintézés esetén van szükség. A biztonság kedvéért azonban javaslom ennek tisztázását.